loading

Почистване на водата

ПОЧИСТВАНЕ НА ВОДАТА

Филтрация на водата за басейни и фонтани

Предлагаме Ви голямо разнообразие от филтърни системи за пречистване на водата от механичните частици. За предпазването от микроорганизми, бактерии и водорасли препоръчване използването на химикали. Предлагаме Ви регулярно поддръжка на басейна (по индивидуална схема или стандартна – един път седмично), тестване на водата, доставка и обработка с химикали. Удобство създава използването на уникална компютърна система за контрол на водата в реално време, наречена e-pool. Тя следи параметрите на водата и автоматично дозира препаратите.

Сезонна поддръжка за басейни и фонтани

Преди сезона за активно ползване на басейна и след края на сезона Далев и Ко ООД извърша редица дейности, за да се запази водното съоръжение и да му се наслаждавате дълги години. Подготовката за зимните условия включва:

  • спирането на водоснабдяването към басейна;
  • източване на водата от басейна до определено ниво; изпразване и внимателно почистване на филтри и тръбите;
  • демонтаж на допълнителното оборудване на басейна – стълби,
    перила и др.;
  • поставяне на съдове за обиране линейното разширение на леда;
  • поставяне на химикали против водорасли, микроорганизми и

омекотители за вода.

Има още няколко дейности, които ще предпазят вашия басейн през зимата, но тук ще добавим само монтажа на зимното покривало. То е изработено от здрава PVC материя, армирана с фибронишки. Устойчиво е на температурни промени и UV лъчи. Освен че то ще предпази вашия басейн и облицовката му, ще е и превантивна мярка за падането на деца и домашни любимци в басейна. Предсезонната подготовка се състои в демонтиране на зимното покривало, източване на водата от басейна, почистване с водоструйка и химикали, тестване на състоянието на басейна и осветлението, сглобяването на филтърната система и монтирането на хлорни дозатори, пълнене на басейна и поставяне на стълби, трамплини и др. оборудване на басейна.